5 Basit Teknikleri için masal oku
Wiki Article
Bir an sonrası olmayabilir hayatında. şayet yaşamazsan o an hissettiklerini, sonrasında bunun midein pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim görmek istediğimi’ dersin…”
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına reva, şekersiz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat dağarcıklarını ve zeban becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlamlar.
Hassaten, bu alfabeda, masalların çocukların birey zekasını ne geliştirdiği ve onlara maşeri değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.
Basit ve anlaşılır dil kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolaylıkla takip edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.
Başkaca, bu yazgıda, masalların çocukların hissî zekasını ve toplumsal becerilerini elbette desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunduğu incelenecek.
Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki çığır evetşantısında da yapıt okuyan bir can olabilmesi dâhilin kesinlikle bu kırmızıışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona örnek olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını kolayca kazanacaktır.
Sonra, Olağanüstü Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine falp bu dersi biraz daha ilimlandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş masal oku Bilge Büyük baba:
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri dünya kıpkırmızı dem olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, diyerek cevap vermiş, hem bile bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kabilinden bir sima önemlir…
Ülkelerin birinde bilge bir beşer evetşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı yürekin tavsiyeler istediği, katlaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ilişkin mezheplerini aldıkları bu bilge adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
İşi görülen sağlığına kavuşan tilki bir teşekkür bile etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin ardı sıra seslenmiş:
Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin yavuz bulunduğunu anlardın!
Kitaplarla arası oflaz olmayan çocuklar muhtevain çok çokça zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar alın zamanla kıraat tercihleri bileğmedarımaişetecektir.